kasten woonkamer meubels

Alle kastsoorten

Snel van start gaan om in een groots overzicht al onze kasten te zien.

Onze hoofdpagina voor elk kastensoort

Alle huiskamer kasten

Barkasten

Gezelligheid vindt je in en om de barkast, iedere dag weer.

De barkasten als woonkamer kasten.

Barkasten

Dressoir kasten

De elegante kast die en elke woonkamer niet gemist mag worden.

Dressoir kast voor de woonkamer.

Dressoirs

Buffetkasten

Grenst de eetkamer aan de woonkamer? Een buffetkast inspireert.

Voor het gehele servies

Buffetkasten

Woonkamer kasten.

Er zijn diverse soorten kasten die ruimschoots geschikt zijn om in de woonkamer te hebben. Zo zijn vitrinekasten, met regelmaat display kasten genoemd, een meubel welke graag wordt gezien. Uitgebracht met glazen kastdeuren om de trotse eigendommen mooi te etaleren en van elke hoek te bewonderen. De vitrinekast heeft familie, deze zijn de: buffetkasten, multifunctionele kasten en de open kasten. Bij elk van deze woonkamer kasten wordt de inhoud (deels) tentoon gesteld. Afgezien van de multifunctionele kast, deze heeft kastdeuren zonder glas en vaak zonder open gedeeltes.

Wandmeubelen.

Op de roomdivider na, hebben de kasten voor de woonkamer een plek aan de muur of zoals het netjes heet, de wand. Een heel bekende plek in huis wordt gereserveerd voor de TV-kast. Zomaar een kastje kopen en het televisietoestel erop plaatsen brengt vrijwel altijd problemen met zich mee. Omdat de TV meubel tegen de wand wordt geplaatst, en de bekabeling van alle elektronische apparatuur aangesloten wilt worden is het daarom zeer aan te raden om de achterkant van de kast geheel of gedeeltelijk open te hebben. Tevens is dit zeer geschikt voor de afvoer van eventuele warmte. Er zijn diverse soorten TV kasten bij ons te vinden, waaronder de: lowboard, highboard en eventueel de dressoirkasten.

Open kasten voor de huiskamer.

Vaak vinden mensen een totaal afgesloten kast niet al te veel gezelligheid uitstralen. En daar zit ook een kern van waarheid in. Een open gedeelte, of met glazen deuren waardoor de dierbare items altijd in het zicht zijn, toont meer sfeer in de huiskamer. Neem als voorbeeld de vitrinekast. Deze kom je regelmatig tegen met een glazen deur, en/of met een gedeelte wat open is.

Sfeervol wonen.

Wat is dat, sfeer? Voor een ieder zal dit anders worden verwoord. Al blijft er iets constant in elk antwoord, knappe meubels en accessoires. Spulletjes netjes opgeborgen in bijvoorbeeld een woonkamer bergkast met een mooi vaasje of liefelings foto erop. Een kleine variatie in het kastmodel is de ladekast die voorzien is van handige schuiflades.

Altijd handig zo'n ladekast in de woonkamer Vitrinekast-assortiment mooi in de woon en eetkamer.
Kleine en grote wamd-boekenkasten

Wat is een woonkamer zonder kasten. Voor de meest dagelijkse dingen tot de waardevolle erfstukken en verzamel objecten is er een juiste kast te vinden. De meest voorkomende is de vitrinekast, deze bestaat uit meerdere etages en is voorzien van glazen deuren. Door het glas heen zie je jouw meest trotse bezitten. Zo blijven ze keurig opgeborgen zonder dat stof en andere lastigheden ze te pakken krijgen. Vitrinekasten krijgen een prominente plek in de woonruimte, tegen de muur en goed in het zicht.

Het dressoir of tv meubel staat centraal. Bij deze woonkamer kasten zijn niet alleen belangrijk om te bergen in de laden of achter de kastdeurtjes maar de bovenkant is ook zeker van belang. Dit omdat er plek voor de televisie, stereo, of andere belangrijke objecten worden geplaatst. In geval van TV kast is er keuze tussen de hoge (highboard) en lage (lowboard). Beide zijn ze voor een dezelfde functie, alleen de hoogte is verschillend.

Het huishouden kent een behoorlijk wat aan papierwerk. Post en belangrijke documenten houdt je graag bij elkaar op een plek die niet per direct in het zicht liggen. Een ladekast vindt al snel een plaats bijvoorbeeld naast de trap of gangdeur. Meerdere laden voor meer mogenlijkheden. Niet alleen papier wordt hier in bewaard maar ook allerdaagse producten. Van simpelweg een kammetje tot aan lekkernijen. Je kan het zo gek niet bedenken, als het in een la past, dan zou de woonkamer ladekast uitkomst bieden.

Is de woonkamer lekker riant groot? Dan heb je vast interesse in een barkast of buffetkast. In deze soorten zijn servies en bestek een bedoeld. Ook etenswaren en dranken zijn hiervoor bedoeld. Denk aan een lekker flesje wijn voor haar en een wiskey voor hem. De gezellige borrelnootjes die nabij te vinden zijn maken de inhoud pas echt compleet.

Iets dat vaker de woonkamer weet te vinden is de boekenkast. Al wordt deze niet altijd of niet in het geheel gebruikt voor het rangschikken van boeken. Een ingelijste foto, beeldvormige kunst of een fleurig bloemetje weet de boekenplanken te veroveren voor een sfeervolle uitstraling.

De stijl van het interieur is van toepassing op het materiaal van meubelstukken, zo ook van de woonkamer kast. Bij modern wordt er vaker gekozen voor een kunststof of MDF. Terwijl een klassieke uitstraling hand in hand gaat met diverse houtsoorten. De kleuren zijn doorgaans rustgevig, denk hierbij aan bruin en beige met hier en daar de benodigde tinten in een gevoelsmatig gelijkwaardige kleur.