Alle kastsoorten

Snel van start gaan om in een groots overzicht al onze kasten te zien.

Onze hoofdpagina voor elk kastensoort

Alle huiskamer kasten

Barkasten

Gezelligheid vindt je in en om de barkast, iedere dag weer.

De barkasten als woonkamer kasten.

Barkasten

Dressoir kasten

De elegante kast die en elke woonkamer niet gemist mag worden.

Dressoir kast voor de woonkamer.

Dressoirs

Buffetkasten

Grenst de eetkamer aan de woonkamer? Een buffetkast inspireert.

Voor het gehele servies

Buffetkasten

Woonkamer kasten.

Er zijn diverse soorten kasten die ruimschoots geschikt zijn om in de woonkamer te hebben. Zo zijn vitrinekasten, met regelmaat display kasten genoemd, een meubel welke graag wordt gezien. Uitgebracht met glazen kastdeuren om de trotse eigendommen mooi te etaleren en van elke hoek te bewonderen. De vitrinekast heeft familie, deze zijn de: buffetkasten, multifunctionele kasten en de open kasten. Bij elk van deze woonkamer kasten wordt de inhoud (deels) tentoon gesteld. Afgezien van de multifunctionele kast, deze heeft kastdeuren zonder glas en vaak zonder open gedeeltes.

Wandmeubelen.

Op de roomdivider na, hebben de kasten voor de woonkamer een plek aan de muur of zoals het netjes heet, de wand. Een heel bekende plek in huis wordt gereserveerd voor de TV-kast. Zomaar een kastje kopen en het televisietoestel erop plaatsen brengt vrijwel altijd problemen met zich mee. Omdat de TV meubel tegen de wand wordt geplaatst, en de bekabeling van alle elektronische apparatuur aangesloten wilt worden is het daarom zeer aan te raden om de achterkant van de kast geheel of gedeeltelijk open te hebben. Tevens is dit zeer geschikt voor de afvoer van eventuele warmte. Er zijn diverse soorten TV kasten bij ons te vinden, waaronder de: lowboard, highboard en eventueel de dressoirkasten.

Open kasten voor de huiskamer.

Vaak vinden mensen een totaal afgesloten kast niet al te veel gezelligheid uitstralen. En daar zit ook een kern van waarheid in. Een open gedeelte, of met glazen deuren waardoor de dierbare items altijd in het zicht zijn, toont meer sfeer in de huiskamer. Neem als voorbeeld de vitrinekast. Deze kom je regelmatig tegen met een glazen deur, en/of met een gedeelte wat open is.

Sfeervol wonen.

Wat is dat, sfeer? Voor een ieder zal dit anders worden verwoord. Al blijft er iets constant in elk antwoord, knappe meubels en accessoires. Spulletjes netjes opgeborgen in bijvoorbeeld een woonkamer bergkast met een mooi vaasje of liefelings foto erop. Een kleine variatie in het kastmodel is de ladekast die voorzien is van handige schuiflades.

Altijd handig zo'n ladekast in de woonkamer Vitrinekast-assortiment mooi in de woon en eetkamer.
Kleine en grote wamd-boekenkasten